Referencje

Certyfikat "Smaki Podhala"
30.09.2014 r. podczas uroczystej gali restauracja Gazdowo Kuźnia odebrała certyfikat potwierdzający uczestnictwo w projekcie Smaki Podhala, jednocześnie szczególnie wyróżniający potrawę flagową - pierogi z jagnięciną. Certyfikat jest świadectwem udziału w szkoleniach oraz gwarancją doskonałej jakości kuchni. Nad powstawaniem szlaku czuwali znani i lubiani eksperci kulinarni: Robert Sowa i Sylwester Lis. Projekt prowadzony był przez Stowarzyszenie Rozwoju Podtatrza z Suchego i Tatrzańską Izbę Gospodarczą z Zakopanego.

Certyfikat "Najlepsze w Polsce"
Dnia 25.06.2010 Restauracja Gazdowo Kuźnia odebrała Certyfikat "Najlepsze w Polsce" w kategorii "Wspaniałe dania góralskie i świetna usługa gastronomiczna". Organizatorem tego konsumenckiego konkursu było Towarzystwo im. Hipolita Cegielskiego oraz Wielkopolskie Zrzeszenie Handlu i Usług. Nagroda ma dla Nas duży prestiż , gdyż o przyznaniu jej decydowali konsumenci. Zastrzeżony znak i certyfikat Restauracja ma prawo używać przez trzy lata.

Oryginalna Koncessya
wydana w dniu 31.12.1892r. przez C K Starostwo w Nowym Targu ówczesnemu zarządcy
lokalu gastronomicznego, w którym to obecnie znajduje się Restauracja GazdowoKuźnia. Jedna z koncesji zezwala na prowadzenie restauracji druga zaś pozwala na sprzedaż wina w tym że lokalu.

PASCAL 2003
Najwyższe wyróżnienie Wydawnictwa PASCAL, wydawcy informatora HOTELE I RESTAURACJE W POLSCE. PASCAL 2003 w kategorii "obiekt z wyjątkowym klimatem" dla RESTAURACJI GAZDOWO KUŹNIA Zakopane.
Przyznane przez Kapitułę Pascal 2003.
W dowód uznania za niepowtarzalny styl oraz jedyną w swym rodzaju jakość świadczonych usług.
Bielsko Biała, 31 stycznia 2003 

DYPLOMY 9TH EUROPEAN BARBECUE CHAMPIONSHIP
W dniach 28-29.05.2004r. reprezentacja kucharzy z Gazdowej Kuźni występujaca pod nazwą Tyskie Tatry Grill Team brała udział w Mistrzostwach Europy w Grillowaniu, które odbywały się w stolicy Estonii- Talinnie.
Rywalizując z najlepszymi w Europie zajęła trzecie miejsce w kategori Dania z wieprzowiny